Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A9 in beide richtingen: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A9 richting Diemen dicht tussen knooppunt Badhoevedorp en knooppunt Holendrecht. Van vrijdagavond 20:00 uur tot zaterdagochtend 08:00 uur is de A9 ook afgesloten richting Badhoevedorp tussen knooppunt Holendrecht en afrit 52, Amstelveen-Stadshart.

Tijdens de werkzaamheden verleggen we de rijbanen ten westen van knooppunt Holendrecht en bij het viaduct over de Beneluxbaan in Amstelveen, om ruimte te maken voor de verbreding van de viaducten.

Verkeer richting Utrecht/Almere wordt omgeleid via de A4, A10 en A2. Hier vind je meer informatie over deze werkzaamheden op de A9.

A29 richting Rotterdam: renovatie Heinenoordtunnel

Van vrijdagavond 22:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de Heinenoordtunnel dicht richting het noorden. Tijdens deze afsluiting, en de komende maanden, gaan we verder met het vervangen, plaatsen en testen van de nieuwe installaties en systemen.

Doorgaand (vracht)verkeer leiden we om via de A17, A16 en A15. Lokaal verkeer uit de Hoeksche Waard leiden we om via de N217 (Kiltunnel), A16 en A15. Tijdens de renovatie is de Kiltunnel in de afgesloten rijrichting tolvrij. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.