Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

N7 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur is de N7 dicht tussen Groningen-Zuidoost (38) en knooppunt Euvelgunne. De toerit Kieler Bocht richting knooppunt Euvelgunne is tijdens deze werkzaamheden wel open. Er worden onder andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Hoge Euvelgunnerbrug. Het verkeer wordt omgeleid over de overige ringwegen. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

A15 richting Nijmegen: asfalteringswerkzaamheden

Van zaterdagnacht 00:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de A15 dicht tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Deil. We voeren werkzaamheden uit aan het asfalt. Vanaf knooppunt Gorinchem wordt het verkeer vanuit Rotterdam (A15) omgeleid via de A27 en A2. Doorgaand verkeer uit de richting Breda (A27) wordt omgeleid via de A59 en A2. Hier lees je meer over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

A27 in beide richtingen: asfalteringswerkzaamheden

Van zaterdagnacht 00:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur zijn er meerdere rijstroken dicht op de A27. Richting Breda is één rijstrook dicht op de parallelrijbaan ter hoogte van Gorinchem. Op de hoofdrijbaan richting Gorinchem zijn tussen Industriegebied Avelingen en knooppunt Gorinchem twee rijstroken dicht. De verbindingsweg naar de A15 richting Nijmegen is afgesloten. Er is een omleiding ingesteld.

A29 richting Rotterdam: renovatie Heinenoordtunnel

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de Heinenoordtunnel dicht richting het noorden. Tijdens de werkzaamheden gaan we onder ander andere verder met het vervangen en plaatsen van nieuwe installaties en systemen, zoals bijvoorbeeld camera’s, luidsprekers en zichtmeters. Doorgaand (vracht)verkeer wordt omgeleid via de A17, A16 en A15. Lokaal verkeer uit Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 (Kiltunnel), A16 en A15. Als de Heinenoordtunnel is afgesloten, is de Kiltunnel in de afgesloten rijrichting tolvrij. Hier lees je meer over deze werkzaamheden.

A58 richting Bergen op Zoom: asfalteringswerkzaamheden

Van zaterdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 06:00 uur is de A58 dicht tussen Vlissingen en Ritthem. Dit gaat om de verschoven werkzaamheden van vorig weekend die toen vanwege ongunstige weersomstandigheden niet doorgingen. Tijdens de werkzaamheden vervangen we een deel van het asfalt tussen Vlissingen en Ritthem en graven we de bermen af zodat regenwater beter wegvloeit. Verkeer wordt tijdens deze weekendafsluiting omgeleid via Middelburg en de Marie Curieweg. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.