Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A9 in beide richtingen: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A9 richting Schiphol/Haarlem dicht tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Badhoevedorp. Van vrijdag 23:00 uur tot zondag 09:00 uur is de A9 richting Utrecht/Almere dicht tussen knooppunt Badhoevedorp en Amstelveen-Stadshart.
Het kan extra druk zijn op de snelwegen in Noord- en Zuid-Holland vanwege de werkzaamheden die plaatsvinden op de A12 richting Utrecht.

Het verkeer vanuit Alkmaar/Haarlem naar Amsterdam/Utrecht/Almere wordt vanaf knooppunt Raasdorp omgeleid via de A5 en A10 (noord). Verkeer vanuit Den Haag/Schiphol wordt omgeleid via de A4, A10 (zuid) en A2.
Het verkeer vanuit Utrecht/Almere naar Schiphol/Haarlem wordt omgeleid via de A2, A10 (zuid) en A4.

Deze werkzaamheden horen bij het project Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) waarbij we de A9 verbreden tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Hier lees je meer over de werkzaamheden op de A9.

A12 richting Utrecht: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A12 dicht tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn. Ook is de A20 richting Gouda dicht vanaf Moordrecht. Het asfalt wordt vervangen door stiller asfalt en we zorgen ervoor dat de weg nog komende jaren aan de vastgestelde geluidsnormen blijft voldoen. Ook worden er tijdens de werkzaamheden direct verschillende onderhoudswerkzaamheden meegenomen.

Er gelden verschillende omleidingen, zo wordt onder andere het verkeer vanaf knooppunt Prins Clausplein bij Den Haag en knooppunt Terbregseplein bij Rotterdam omgeleid. Meer informatie over deze werkzaamheden vind je hier. Op de projectpagina lees je meer informatie over dit project op de A12.

N59 in beide richtingen: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdagavond 22:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de N59 in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Hellegatsplein en Den Bommel. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan de uitwijkstrook.

Het verkeer richting Oude-Tonge wordt omgeleid via de A29/A4, N257 naar de N59. Het verkeer richting knooppunt Hellegatsplein volgt deze route vice versa.

A76 richting Heerlen: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A76 dicht tussen knooppunt Kerensheide en afrit Nuth (5). Tijdens deze werkzaamheden wordt er regulier onderhoud uitgevoerd, waarbij zaken worden aangepakt zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail.

Het verkeer op de A2 komend vanuit Eindhoven en Maastricht richting Brunssum, Heerlen en Kerkrade wordt via verschillende routes omgeleid. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden op de A76 en de omleidingsroutes.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.