Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A6 richting Emmeloord: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A6 dicht tussen knooppunt Joure en Sint Nicolaasga (9). Er worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de brug.

Het verkeer op de A7 komend uit de richting van Drachten/Heerenveen in de richting van Lelystad wordt vanaf knooppunt Heerenveen omgeleid via de A32 en A28. Ook zijn er lokale omleidingen van kracht.

A12 richting Utrecht: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 05:00 uur tot 21:00 uur zijn 2 van 4 rijstroken op de A12 niet beschikbaar tussen Harmelen en knooppunt Oudenrijn vanwege werkzaamheden. Vanaf 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A12 volledig dicht tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn. Ook de A20 richting Gouda is afgesloten vanaf Moordrecht. Houd rekening met omleidingen en extra reistijd.

Het verkeer wordt via verschillende routes omgeleid, zo wordt onder andere het verkeer vanaf knooppunt Prins Clausplein bij Den Haag en knooppunt Terbregseplein bij Rotterdam omgeleid. Hier vind je meer informatie over deze werkzaamheden. Op de projectpagina over de A12 vind je meer achtergrondinformatie over het project.

A15 richting Nijmegen: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot zondag 05:00 uur is de A15 dicht tussen knooppunt Valburg en knooppunt Ressen. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan de voegovergangen van het viaduct in knooppunt Ressen.

Verkeer richting Nijmegen wordt omgeleid via de A50, A12, N325, A325 en N839. Hier lees je meer over deze werkzaamheden.

A67 richting Venlo: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de A67 dicht tussen knooppunt Leenderheide en afrit Someren (35). Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 14:00 uur is de A67 ook dicht tussen de oprit Someren (35) en afrit Asten (36).

Er wordt groot onderhoud uitgevoerd aan het asfalt en de voegen worden vervangen.

Er gelden omleidingen voor het verkeer vanuit Rotterdam en Utrecht, Rotterdam/Breda/Den Bosch en Eindhoven richting Venlo. Lokaal verkeer wordt ter plekke omgeleid. Hier vind je meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.