Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Houd er rekening mee dat dit weekend ook de schoolvakantie van start gaat in de regio Zuid. In combinatie met de werkzaamheden kan dit bijvoorbeeld extra drukte opleveren op de omleidingsroutes. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A7 in beide richtingen: grootschalige werkzaamheden Afsluitdijk

Van zaterdag 22:00 uur tot zondag 08:00 uur is de A7 dicht tussen Den Oever en knooppunt Zurich vanwege werkzaamheden aan de Afsluitdijk. Deze datum stond als reservenacht gereserveerd indien de werkzaamheden niet binnen de aangekondigde tijd afgerond konden worden. Tijdens de werkzaamheden van de nieuwe spuisluizen in Den Oever wordt het verkeer verplaatst naar de andere rijbaan.

Het verkeer richting Friesland wordt omgeleid via de A7 richting Amsterdam, de N307 (Houtribdijk/Markerwaarddijk) en de A6. Verkeer richting Amsterdam rijdt via de N307 of via de A1 en A6 richting Friesland of Groningen. Meer informatie en de overige omleidingsroutes vind je hier.

N11 in beide richtingen: onderhouds- en asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de N11 dicht tussen de N207 en de A12. Tijdens de werkzaamheden wordt onderhoud uitgevoerd en wordt op verschillende plekken het asfalt vervangen.

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4 en A12 en het regionaal verkeer wordt omgeleid via de N207 en N209. De omleidingsroutes worden gecommuniceerd via borden langs en boven de weg. Hier lees je meer informatie over de werkzaamheden en overige omleidingsroutes.

A12 richting Arnhem: werkzaamheden Galecopperbrug

Op zaterdag van 08:00 uur tot 20:00 uur is de hoofdrijbaan dicht tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Lunetten. De parallelbaan is afgesloten tussen knooppunt Oudenrijn en Kanaleneiland. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan de tuien van de Galecopperbrug in de richting van Arnhem.

De omleidingsroutes worden langs de weg aangegeven. Verkeer vanuit Amsterdam richting Arnhem wordt omgeleid via de A1 en A27/A30 en vanuit Rotterdam richting Arnhem via de A15. Bij Utrecht wordt het verkeer via de N230 en de A27 of de A2 en A27. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Het verkeer richting Den Haag heeft geen last van de werkzaamheden.

Mogelijk verlopen de werkzaamheden op sommige dagen voorspoediger dan gepland, waardoor de brug al eerder dan 20:00 uur open kan zijn. Meer informatie over de werkzaamheden op de Galecopperbrug vind je hier.

A27 richting Utrecht: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A27 dicht tussen de knooppunten Hooipolder en Gorinchem. Delen van de weg worden opnieuw geasfalteerd en er wordt een nieuwe toplaag aangebracht. Ook wordt er onderzoek gedaan voorafgaand aan de verbredingswerkzaamheden.

Het verkeer richting Utrecht wordt vanaf knooppunt Hooipolder omgeleid via de A59, A2 en A15 of via de A59, A16, N3 en A15. Lokaal verkeer in de gemeente Altena wordt omgeleid via de N322 naar de A2. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden op de A27.

A73 in beide richtingen: groot onderhoud aan de Tunnel Swalmen en Roertunnel

Van vrijdag 21:00 uur tot woensdag 06:00 uur is de A73 richting Nijmegen dicht tussen knooppunt Het Vonderen en Beesel, en richting Maasbracht tussen knooppunt Tiglia en Linne. Er wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de veiligheidsinstallaties van de Tunnel Swalmen en Roertunnel.

Tijdens de werkzaamheden zijn er regionale en lokale omleidingsroutes van kracht. Verkeer richting het zuiden wordt omgeleid via de A67, A2 en de N273. Het verkeer richting het noorden volgt deze route vice versa. Meer informatie over de werkzaamheden aan de tunnels vind je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.