Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Houd er rekening mee dat dit weekend ook de schoolvakantie van start gaat in de regio Midden. In combinatie met de werkzaamheden kan dit bijvoorbeeld extra drukte opleveren op de omleidingsroutes. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A10 Zuid richting A4 Schiphol: bouwwerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A10 Zuid deels afgesloten voor het verkeer in de richting A4 Schiphol. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan station Amsterdam Zuid, als onderdeel van het project Zuidasdok.

De binnenring A10 is dicht vanaf knooppunt Amstel tot afrit S108 Amsterdam Oud-Zuid. Daarnaast is de A10 Oost binnenring afgesloten ter hoogte van knooppunt Watergraafsmeer.
De A10 Zuid (buitenring) in de richting van de A1 (Hengelo) en de A2 (Utrecht) is wel open.

Er gelden verschillende omleidingsroutes. Zo wordt het verkeer vanuit het zuiden vanaf de A1 en A2 richting de A10 Zuid omgeleid via de A9 en A4. Verkeer richting het noorden kan ook omrijden via de A10 Oost en A10 Noord. Verkeer op de A10 Noord richting de A10 Zuid wordt vanwege de afsluiting bij knooppunt Watergraafsmeer omgeleid via de A1, A9 en A4.

In dit artikel vind je meer informatie over deze werkzaamheden op de A10.

N11 in beide richtingen: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de N11 in beide richtingen dicht tussen de Burgemeester Smeetsweg en afslag 10 Alphen a/d Rijn Oost.

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4 en A12. Het regionale verkeer wordt omgeleid via de N207 en N209. De omleidingsroutes worden ook via bebording langs en boven de weg gecommuniceerd. Hier vind je meer informatie over deze werkzaamheden op de N11.

A15 richting Nijmegen: grootschalige asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 12 juli 22:00 uur tot vrijdag 19 juli 05:00 uur is de A15 dicht tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Deil.

Deze werkzaamheden horen bij het groot onderhoud dat we gedurende een aantal week- en weekendafsluitingen uitvoeren op dit traject. Tijdens de werkzaamheden gaan we onder andere het asfalt vervangen.

Het verkeer wordt omgeleid via de A27, A59 en A2 of via de A16, A59 en A2. Verkeer vanuit Rotterdam wordt omgeleid via de A20 en A12 naar Utrecht.

Hier lees je meer over de werkzaamheden op de A15.

A27 richting Breda: onderhoud en asfaltering

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A27 dicht tussen knooppunt Lunetten en knooppunt Everdingen. De tussengelegen opritten en verbindingswegen vanaf de A12 (knooppunt Lunetten) worden al vanaf 20:00 uur in fases afgesloten.

Het onderhoud is onderdeel van het project Verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder waar we komende jaren aan werken.

Het verkeer richting Breda wordt omgeleid via de A12 en A2. Het verkeer richting Nieuwegein en Vianen wordt omgeleid via de A2. Verkeer in de richting van Houten wordt omgeleid via de A12 en afrit 18a (Houten-Oost).

Het artikel over de werkzaamheden op de A27 vind je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.