Nieuws

Vrijdag meer verkeersdrukte vanwege herfstvakantie

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De scholen in de regio Noord sluiten aankomende vrijdag voor een week de deuren. Scholen in de regio’s Midden en Zuid volgen een week later, op 21 oktober. Traditiegetrouw zien we op deze laatste schooldagen altijd meer verkeer op de weg, omdat veel mensen direct vertrekken zodra de scholen dicht zijn. In combinatie met het reguliere woon-werkverkeer, verwachten we op beide vrijdagen meer verkeersdrukte, die al vanaf het middaguur op gang komt.

De meeste drukte verwachten we op vrijdag 21 oktober, als de vakantie start in de regio’s Midden en Zuid en regio Noord terugkeert van een week vrij.

Drukste spitsen

Vorig jaar zorgden twee regio’s die vakantie kregen en terugkerend vakantieverkeer in combinatie met regen voor meer dan 500 kilometer file op de rijkswegen. Deze herfstvakantieuittocht was daarmee de drukste spits van 2021. Eerder dit jaar zorgde de start van de meivakantie (404 kilometer) voor een drukke spits. Tijdens de start van de schoolvakanties in de verschillende regio’s waren de vrijdagen de drukkere spitsen van de week (280, 307 en 109 kilometer).

We merken dat het nu al voor de vakantieuittocht druk is. Het regenachtige herfstweer in combinatie met veel ongelukken hebben ervoor gezorgd dat de ochtendspits van donderdag tot nu toe de drukste van dit jaar is geworden, met op het hoogtepunt moment 564 kilometer file op de rijkswegen.

We monitoren 24/7

Via onze weginspecteurs en vanuit de verkeerscentrales houden we de situatie op de weg 24/7 nauwlettend in de gaten en grijpen direct in als er iets op de weg gebeurt. Vanzelfsprekend vanwege de veiligheid, maar ook om de hinder die bij een ongeval of pechgeval kan ontstaan zoveel mogelijk te beperken.

Check voor vertrek

Ga je de weg op? Check dan voor vertrek de actuele verkeersinformatie op onze website. Ook doe je er goed aan om te kijken of er op jouw route wegwerkzaamheden zijn. Via ons twitterkanaal houden we je natuurlijk ook op de hoogte van de actuele verkeersinformatie.