Nieuws

LIVEBLOG: Code geel door storm in grote delen van het land (gesloten)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Check hier de actuele files en vertragingstijden. Op de website van het KNMI vind je de actuele waarschuwingen.

Update 11:22 uur:

Het KNMI heeft voor delen van het land code geel beëindigd. Op dit moment geldt code geel alleen nog in de noordelijke provincies. De verwachting is dat weggebruikers daar tot laat in de middag rekening moeten houden met harde wind.

Onze weginspecteurs en andere hulpdiensten zijn de hele nacht en ochtend op pad geweest en hebben op verschillende plekken in het land takken, bomen en andere voorwerpen van de weg gehaald.

Dit heeft niet tot grote hinder gezorgd en op dit moment zijn er ook geen wegafsluitingen die door de wind zijn veroorzaakt. We sluiten dit liveblog. Via ons Twitterkanaal kun je op de hoogte blijven van de actuele verkeersinformatie.

KNMI code geel

Update 10:14 uur:

De verkeershinder door storm Dudley valt vooralsnog mee. Gedurende de ochtenduren zijn enkele af- en opritten afgesloten geweest vanwege bomen of takken op de weg. Op dit moment hebben we nergens nog te maken met afsluitingen veroorzaakt door de storm. Wel geldt nog tot vanmiddag code geel vanwege mogelijke zware windstoten. We adviseren weggebruikers dan ook om extra alert te blijven.

Wind op de Moerdijkbrug

Update 09:45 uur:

Op de A12 is de parallelbaan helemaal vrijgegeven. De vertraging neemt zowel op de A12 als de aansluitende wegen nu snel af.

Update 09:18 uur:

Op de parallelbaan van de A12 is een rijstrook vrijgegeven. De rechterrijstrook is nog wel dicht en weggebruikers moeten voorlopig nog rekening houden met vertraging.

Op de parrallelrijbaan van de A12 is een rijstrook vrij

Update 08:09 uur:

Door de dichte parallelbaan (boom op de weg) op de A12 bij knooppunt Lunetten richting Den Haag staat het op de hoofdrijbaan behoorlijk vast. Dat zorgt ook voor file op de aansluitende A27 en A28.

Update 07:35 uur:

Vooralsnog ondervindt het verkeer nog weinig hinder van de storm. Vanuit de verkeerscentrale houden we de situatie op de weg nauwlettend in de gaten en ook op en langs de weg zijn we goed voorbereid. Op verschillende plekken die meer windgevoelig zijn, zoals de de Haringvlietbrug (A29), de Moerdijkbrug (A16) en de Van Brienenoordbrug (A16) staan extra bergers stand-by. Bij eventuele problemen kunnen die direct aan het werk.

Update 07:15 uur:

De wind is ter hoogte van de Hagesteinsebrug afgenomen en de spitsstrook op de A27 is weer open. De parallelrijbaan op de A12 is bij knooppunt Lunetten nog dicht en de file loopt op. De vertraging op dit moment is over 7 kilometer ongeveer 40 minuten.

Update 06:50 uur:

Vanwege de harde wind is de spitsstrook op de A27 richting Utrecht tussen Hagestein en Houten dicht. Het waait vooral op de Hagesteinsebrug hard en met het afsluiten van de spitsstrook is er meer ruimte voor verkeer om eventueel uit te wijken bij een windstoot.

Update 06:30 uur:

In diverse delen van het land zijn weginspecteurs in de weer om takken van de weg te halen. Meestal levert dit nog geen hinder op, maar in het noorden van het land zijn twee afritten afgesloten vanwege omgewaaide bomen. Op de A31 richting Leeuwarden is de afrit Dronrijp dicht, omdat een omgewaaide boom op de weg ligt. De afrit Hoogezand op de A7 richting Groningen is ook dicht. Ook daar ligt een boom deels op de weg. We werken hard om beide wegen vrij te krijgen.

Update 06:15 uur:

Op de parallelrijbaan van de A12 bij knooppunt Lunetten ligt een boom op de weg. Het waait nog te hard om de boom weg te halen, we verwachten dat na de ochtendspits te kunnen doen. Tot die tijd blijft de weg dicht. Verkeer kan doorrijden op de hoofdrijbaan van de A12 en keren bij De Meern.

De parrallelrijbaan van de A12 is afgesloten