Nieuws

Meer verkeersdrukte verwacht tijdens paasweekend

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De donderdagavondspits is doorgaans de drukste spits van de week. Veel mensen hebben vanwege de paasdagen een lang weekend vrij en zullen er naar verwachting op uittrekken met dit mooie weer. Mogelijk al in de middaguren nadat de scholen uit zijn.

In combinatie met de normale verkeersdrukte op donderdagavond, verwachten we daarom een extra drukke spits die al vanaf de middaguren kan beginnen.

Houd het hele weekend rekening met verkeersdrukte

Het paasweekend belooft zonnig te verlopen. Met name tweede paasdag verwachten we extra drukte. Vooral recreatiegebieden, zoals bossen, plassen en stranden, zullen waarschijnlijk meer publiek trekken. Maar ook op de rijkswegen rond attractieparken en meubelboulevards kan het drukker zijn.

Kennedytunnel dicht

Wie vóór maandag vanuit België naar huis terugkeert moet er rekening mee houden dat de Kennedytunnel in de Antwerpse ring (R1) van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur in de richting van Nederland dicht is. De Liefkenshoektunnel zal tijdens de afsluiting van de Kennedytunnel tolvrij zijn.

Wegwerkzaamheden

Ook wegwerkzaamheden in ons land kunnen zorgen voor een langere reistijd. Op knooppunt Valburg moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen of gedeeltelijke afsluitingen. We werken op de verbindingsweg van de A15 vanuit Tiel naar de A50 richting Arnhem. Verkeer richting Arnhem wordt vanaf knooppunt Gorinchem omgeleid via de A27 en A12.

In dit artikel vind je het totaaloverzicht van alle plaatsen waar we dit weekend aan de weg werken.

We monitoren 24/7

Vanuit de verkeerscentrales en via onze weginspecteurs monitoren we 24/7 het verkeer op de snelweg. Ga je de weg op? Check voor vertrek de actuele verkeersinformatie op onze website. Via ons twitterkanaal houden we je ook op de hoogte.