Nieuws

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege Pinksteren

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Ook in het weekend moet je rekening houden met extra verkeer. Vooral recreatiegebieden zullen waarschijnlijk meer publiek trekken. Maar ook richting attractieparken en meubelboulevards kan het drukker zijn. Het KNMI heeft voor donderdagmiddag code geel afgegeven voor diverse provincies vanwege onweersbuien waarbij het lokaal flink kan regenen. Ook vrijdag kan het op diverse plekken (veel) regenen.

Neerslag kan altijd van invloed zijn op het verkeer en houd daarom rekening met mogelijk gevaarlijke rijomstandigheden als je de weg opgaat. Lees hier onze tips om te rijden met hevige buien.

Daarnaast worden er op verschillende plekken wegwerkzaamheden uitgevoerd, zoals op de A27 tussen de knooppunten Rijnsweerd en Eemnes. Een compleet overzicht van de werkzaamheden vind je hier.

Cijfers vrijdagavondspits

Uit de cijfers van voorgaande jaren blijkt dat de vrijdagavondspits voor Pinksteren twee keer zo druk is als normaal op vrijdag. In 2022 stond er op de vrijdagavond voor Pinksteren 548 kilometer file en in 2023 respectievelijk 639 kilometer.

Tekst gaat verder onder de grafiek en video

Pinksteren Spits 2

We monitoren 24/7

Vanuit de verkeerscentrales en via onze weginspecteurs monitoren we 24/7 het verkeer op de snelweg. Ga je de weg op? Check voor vertrek de actuele verkeersinformatie op onze website. Via ons X-account houden we je ook op de hoogte.