Nieuws

Mogelijk meer verkeersdrukte tijdens start kerstvakantie

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Zware windstoten vanwege storm Pia

Het KNMI heeft voor donderdag code geel afgegeven. In het hele land kunnen namelijk regenbuien en zware windstoten voorkomen. Gevaarlijke rijomstandigheden dus. Lees hier onze tips om veilig te rijden met zware windstoten. Ook vrijdag trekken regenbuien over ons land. Het slechte weer kan invloed hebben op de verkeersdrukte.

Drukte voor de vakanties

Gebruikelijk zien we extra verkeersdrukte op de dagen voor de start van de schoolvakanties. Tijdens de donderdagavondspits voor de herfstvakantie stond er ruim 600 kilometer file, en op de vrijdag ruim 500 kilometer.

Voor de start van de kerstvakantie is het dus goed mogelijk dat er meer drukte op de weg is dan gebruikelijk, omdat een deel erop uit zal trekken om de feestdagen op een vakantiebestemming in het binnen- of buitenland te vieren.

Daarbij komt dat sommige scholen donderdagmiddag hun deuren al sluiten en mensen mogelijkerwijs meteen op pad gaan.

Weggebruikers moeten rekening houden met meer verkeersdrukte, zelfs buiten de spits, en de mogelijkheid dat de vrijdagavondspits al eerder op gang komt.

Vorig jaar tijdens de start van de kerstvakantie

In 2022 bleef de verwachte drukte vanwege de start van de kerstvakantie uit. De donderdagavond voor de start van de vakantie was de spitspiek maar 150 kilometer en de vrijdagavond 120 kilometer.

Ondanks een rustige start van de kerstvakantie in 2022, kan dat voor 2023 zomaar eens anders zijn. Dit komt mede door de slechte weersverwachtingen.

24/7 monitoring doorstroming op de weg

Via onze weginspecteurs en vanuit de verkeerscentrales houden we de situatie op de weg 24/7 nauwlettend in de gaten en grijpen direct in als er iets op de weg gebeurt. Vanzelfsprekend vanwege de veiligheid, maar ook om de hinder die bij een ongeval of pechgeval kan ontstaan zoveel mogelijk te beperken.

Ga je de weg op? Bekijk dan voor vertrek de weersverwachting en de actuele verkeersinformatie op onze website. Ook via ons Twitterkanaal houden we je op de hoogte.

Foto_weginspecteur_Kevin.scale-200.width-1024