Nieuws

Rijkswaterstaat klaar voor eventuele winterse neerslag

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Vanaf het begin van donderdagmiddag kunnen winterse buien op de Waddeneilanden plaatselijk al voor gladheid zorgen. Later in de middag verwacht het KNMI gladheid door sneeuwval in het noordoosten. In de avond breidt dat zich uit over de rest van het land. In Limburg gebeurt dit pas rond middernacht. De sneeuw houdt waarschijnlijk aan tot en met vrijdagochtend, waarna de gladheid in de loop van vrijdagmiddag zal verdwijnen.

Gladheidsseizoen nog niet voorbij

In maart was de temperatuur tot nu toe op veel dagen vrij hoog voor de tijd van het jaar. Ook viel er vrijwel geen neerslag, waardoor we de afgelopen weken de eerste bermbranden al hadden. Je zou kunnen zeggen: reden genoeg om de zoutdepots op te ruimen en onze strooiwagens een servicebeurt te geven.

Maar hoewel de winterse neerslag misschien vrij laat in het seizoen valt, staat Rijkswaterstaat zoals altijd klaar om de gladheid te bestrijden. Ons gladheidsseizoen loopt officieel tot 1 mei en dus staan wij ook nu nog steeds stand-by om - wanneer nodig - gelijk de weg op te gaan. En mocht er na 1 mei nog steeds sprake zijn van winterse omstandigheden, ook dan zullen we de gladheid bestrijden.

Dat er relatief laat in het seizoen sneeuw verwacht wordt, is overigens niet uniek. Ook vorig jaar hadden we in april meerdere dagen sneeuw waarbij we hebben moeten strooien.

Tips: de weg op met gladheid

Meer over gladheidsbestrijding en tips hoe je het beste de weg op kan gaan bij gladheid lees je hier. Of neem een kijkje achter de schermen en luister onze podcast over gladheidsbestrijding.

Op onze interactieve strooikaart kun je live zien waar en hoeveel we strooien en hoe hoog de wegdektemperaturen zijn.

Ga je de weg op? Hou dan altijd de actuele weerssituatie in de gaten en check voor vertrek de actuele verkeersinformatie op rwsverkeersinfo.nl.

Strooiwagens en strooizout bij zoutloods Breda