Nieuws

Spitsstrook A7 mogelijk dicht door vochtprobleem camera’s

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De camera’s die voor de verkeersveiligheid langs de spitsstrook hangen, hebben last van indringend vocht. Hierdoor geven ze geen goed beeld van de situatie op de spitsstrook. Voor de veiligheid van de automobilisten kan de spitsstrook daarom niet altijd open gaan. Rijkswaterstaat werkt aan een oplossing.

Vochtprobleem

Door corrosie van de behuizing hebben camera’s last van indringend vocht. Vocht in de camera zorgt voor slecht of wazig beeld. Daarnaast kan het leiden tot uitval van elektronische onderdelen in de camera. Afhankelijk van het weerbeeld en het wel of niet aanwezige vocht, kan het dus voorkomen dat de spitsstrook niet open is terwijl dat wel nodig is gezien de verkeersdrukte op dat moment. Dit kan leiden tot overlast voor automobilisten.

Om veilig gebruik te kunnen maken van de spitsstrook is een goed beeld nodig. Als één of meerdere camera’s geen of slecht beeld geven is het voor de wegverkeersleider niet mogelijk om de hele spitsstrook in beeld te krijgen. De wegverkeersleider moet kunnen controleren of er geen obstakels of pechgevallen op deze rijstrook, die ook als vluchtstrook dient, bevinden.

vocht in de camera's