Nieuws

Spitsstrook Hoevelaken-Barneveld dicht door storing

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Met name tijdens de avondspitsen levert dit veel hinder op richting Apeldoorn. Waar mogelijk leiden we verkeer om.

Wat zijn spitsstroken?

Spitsstroken zijn extra rijstroken aan de rechter- of linkerkant van de weg, die we tijdens drukke momenten openen voor het verkeer. Deze extra rijstrook zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer. We openen en sluiten de spitsstrook aan de hand van verkeersdrukte. Lussen in het wegdek en camera’s meten deze verkeersdrukte. Deze informatie komt in onze verkeerscentrales terecht, waar de spitsstroken geopend of gesloten worden.

Houd onze website of ons Twitterkanaal in de gaten voor de laatste updates.

Update dinsdag 16:58 uur

Op de A1 richting Apeldoorn is de vertraging tussen Baarn en Barneveld inmiddels aardig opgelopen. Hierdoor is het rond Utrecht ook extra druk. Door het omrijdende verkeer zijn de files op zowel de A2 als de A27 richting de Domstad langer dan gebruikelijk op dit tijdstip.

Momenteel is nog onbekend hoe lang de storing gaat duren. Update hierover zullen via onze vaste kanalen volgen.

Update dinsdag 21:27 uur

De storing aan de camera's bij de spitsstrook op de A1 tussen Hoevelaken en Barneveld is nog niet verholpen. Dit zal op z'n vroegst morgen overdag worden. Aangezien de woensdagochtendspits qua drukte een relatief rustige spits is verwachten we geen hele grote problemen. Wel raden we weggebruikers die morgen die kant op moeten aan om op tijd te vertrekken en vooraf via onze site de actuele verkeersinformatie te controleren op vertraging of omleidingen.

Update woensdag 15:35 uur

Helaas is de storing aan de spitsstrook nog niet verholpen. Op dit moment vinden er graafwerkzaamheden plaats om zo het defect op te sporen. We verwachten de storing niet voor de ochtendspits van morgen op te lossen. Houd dus zeker deze avondspits en morgenochtend rekening met hinder.

Update donderdag 10:10 uur

De werkzaamheden zijn inmiddels hervat. We hopen vandaag alles weer werkende te krijgen.

Update donderdag 16:34 uur

De storing aan de spitsstrook is nog niet verholpen. Het probleem blijkt hardnekkiger dan eerder verwacht. De storing wordt naar verwachting dit weekend verholpen. Zodra er weer een update is, melden we dat hier.

Spitsstrook Hoevelaken Barneveld dicht

Update vrijdag 08:30 uur

De storing aan de spitsstrook is donderdagavond verholpen. De camera's werken weer en de spitsstrook is weer open. Dit was de laatste update.

Spitsstrook Hoevelaken Barneveld