Nieuws

Thomassentunnel (A15) dicht vanwege ongeluk

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij het ongeluk dat woensdagmiddag rond 17:00 uur gebeurde, zijn meerdere voertuigen betrokken. Vanwege het politieonderzoek blijft de tunnel voorlopig afgesloten. Verkeer wordt vanaf Spijkenisse omgeleid via de omleidingsroute U13.

Weggebruikers moeten in die rijrichting wel rekening houden met een forse vertraging. Vanaf de Botlektunnel staat een file van zo'n tien kilometer. De vertragingstijd bedraagt een uur.

Om hulpdiensten veilig te laten werken, was de tunnelbuis richting Ridderkerk ook tijdelijk afgesloten. De tunnelbuis is open, maar ook in die rijrichting staat nog een file; over vijf kilometer is de vertragingstijd daar zo'n 40 minuten.

Update 17:35 uur

Diverse hulpdiensten zijn nog aanwezig in de tunnel. Naar verwachting is de weg om 19:30 uur weer helemaal vrij.

Tekst gaat verder onder de foto.

A15 Thomassentunnel

Update 18:25 uur

Voor verkeer richting Ridderkerk is er geen vertraging meer. Weggebruikers in de andere rijrichting moeten nog wel rekening houden met forse vertraging, namelijk zo'n 75 minuten. Bij een politieonderzoek, ook wel verkeersongevallenanalyse genoemd, doet de politie onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

In onderstaande video kun je zien hoe dat in zijn werk gaat en waarom de weg dan voor langere tijd dicht blijft.

Tekst gaat verder onder de video.

Update 19:00 uur

Het onderzoek naar het ongeluk is nog in volle gang. De afhandelingstijd gaat langer duren dan gepland; er moeten namelijk ook herstelwerkzaamheden aan de tunnel plaatsvinden. Naar verwachting gaat de weg om 21:30 uur weer helemaal open.

De omleidingsroute U13 volgen blijft het advies. Weggebruikers die in Rozenburg moeten zijn, kunnen de gele borden met het cijfer 2 volgen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Politieonderzoek in Thomassentunnel

Update 19:37 uur

Het politieonderzoek is afgerond. Twee voertuigen worden op dit moment geborgen en zodra dat is gedaan, gaan we aan de slag met herstelwerkzaamheden aan de tunnel.

De file achter de afgesloten tunnel neemt iets af, maar is nog altijd flink. Vanaf de Botlekbrug of -tunnel kom je in een file van zo'n 7,5 kilometer met een extra reistijd van bijna drie kwartier.

Tekst gaat verder onder de foto.

Berber in de Thomassentunnel

Update 20:12 uur

Twee auto's zijn geborgen en het asfalt in de tunnel is schoongemaakt. Er is weer een rijstrook open en er wordt hard gewerkt om ook de overige twee rijstroken zo snel mogelijk vrij te kunnen geven.

Tekst gaat verder onder de foto.

A15 tunnel

Update 20:54 uur

Door het vrijgeven van de rijstrook is de file op de A15 opgelost. Bovendien zijn nu ook de laatste twee afgesloten rijstroken weer vrijgegeven voor het verkeer. De tunnel is weer helemaal vrij. Dit was de laatste update.