Nieuws

Vrijdagmiddagspits vroeg op gang tijdens start zomervakantie

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De middagspits zal aankomende vrijdagen eerder beginnen dan op andere werkdagen, zo rond de lunch. Regio Zuid heeft vanaf 6 juli vakantie. De week erna, op 13 juli, is regio Midden aan de beurt. Voor regio Noord gaat de zomervakantie op 20 juli van start. Dit betekent dat weggebruikers op deze vrijdagen mogelijk al vroeg naar huis gaan om op tijd van de vakantie te kunnen genieten.

Drukker op wegen richting de grens en recreatiegebieden

Op verschillende snelwegen kan het tijdens de komende vrijdagen drukker zijn dan gebruikelijk. Dat verwachten we onder meer in het zuiden van het land op de A27, A16, A58 en de A2. In het oosten zal dat het geval zijn op de A1 en de A12.

Daarnaast voert de Duitse politie grenscontroles uit tijdens het EK-voetbal in Duitsland. Dit kan mogelijk ook voor extra drukte zorgen gedurende het EK, wat tot 14 juli duurt.

Houd rekening met wegwerkzaamheden bij start zomervakantie

Weggebruikers die richting hun vakantiebestemming reizen moeten ook rekening houden met omleidingen en extra reistijd door werkzaamheden. Zo voeren we zaterdag 6 juli van 08:00 uur tot 20:00 uur onderhoud uit aan de Galecopperbrug (A12). De brug richting Arnhem is dan dicht. Hier lees je meer info over de werkzaamheden.

Daarnaast voeren we tot en met augustus onderhoud uit aan de Roertunnel en Tunnel Swalmen (A73). We beginnen op vrijdag 5 juli 21.00 uur en tot woensdag 10 juli zijn de twee tunnels in beide richtingen dicht. Meer info over deze werkzaamheden lees je hier.

Ook is de A15 dicht tussen de knooppunten Gorinchem en Deil van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot en met vrijdag 19 juli 05.00 uur vanwege werkzaamheden. Meer info lees je hier.

Voor een volledig overzicht van de werkzaamheden dit weekend check je ons artikel.

Ga je op pad? Bekijk dan voor vertrek je route. Zo ga je goed voorbereid de weg op.