Nieuws

Eerste landelijke strooiactie van dit jaar

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

In heel het land reden vele strooiwagens rond om gladheid te voorkomen. Zo konden weggebruikers veilig op pad. Sinds woensdagavond 19:00 uur is er 36.134 kilometer afgelegd en 2.230.957 kilo zout gestrooid.

Vorig jaar begon de eerste landelijke strooiactie op donderdag 9 december. De strooiwagens reden toen 26.600 kilometer.

Code geel vanwege plaatselijke gladheid

Het weerinstituut KNMI heeft tot in de loop van donderdagochtend code geel afgegeven. Weggebruikers moeten nog steeds in heel het land rekening houden met plaatselijke gladheid door een sneeuwbui, en/of bevriezing van natte weggedeelten en mist.

Veilig op pad

Bij kans op gladheid adviseren we weggebruikers om extra alert te zijn. Wissel niet onnodig van rijstrook en houd voldoende afstand tot de voorligger. Bekijk meer tips om veilig op pad te gaan.

Vanuit de verkeerscentrales en via onze weginspecteurs monitoren we 24/7 het verkeer op de rijkswegen. Zo kunnen we direct in actie komen, mocht er een incident plaatsvinden op de rijkswegen.

Honderden strooiwagens paraat

Onze gladheidcoördinatoren houden 24/7 de rijkswegen nauw in de gaten in de winterperiode en in het voorjaar. Als er kans op gladheid ontstaat, komen de strooiers in actie. Gedurende het winterseizoen staan er 577 strooiwagens klaar, verspreid door het land. Binnen twee uur kunnen alle rijkswegen voorzien zijn van zout.

Strooikaart: volg de strooiacties live

Op www.rijkswaterstaatstrooit.nl kun je de strooiwagens live volgen. Ook zie je waar we gestrooid hebben én hoe laag de wegdektemperaturen zijn. Meer weten over gladheidsbestrijding? Luister dan naar onze podcast.