Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A7 richting Afsluitdijk: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A7 richting het westen bij Sneek afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Verkeer vanuit Joure in de richting van de Afsluitdijk wordt lokaal omgeleid. In dit artikel is meer te lezen over de werkzaamheden.

A7 richting Groningen: werkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A7 richting het westen afgesloten tussen de afrit Westerbroek en knooppunt Euvelgunne en bij de afrit Groningen-West vanwege werkzaamheden aan de hoofdrijbaan. Verkeer wordt lokaal omgeleid. Meer informatie over de werkzaamheden is op deze website terug te vinden.

A29 in beide richtingen: werkzaamheden Heinenoordtunnel

De Heinenoordtunnel (A29) is tot maandag 8 mei 05:00 uur in beide richtingen afgesloten. Er worden renovatiewerkzaamheden uitgevoerd en vanwege die reden is de tunnel regelmatig afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de A16 en N217 of de A16, A17 en A59 en vice versa. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden.

A73 richting Nijmegen: asfalteringswerkzaamheden

Van zaterdag 07:00 uur tot zaterdag 06:00 uur is de A73 richting Nijmegen dicht tussen Roermond en Beesel vanwege asfalteringswerkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A2 en A67.

A76 richting de Belgische grens: werkzaamheden in Belgiƫ

Vanwege werkzaamheden op de Belgische E314 is de A76 richting Belgiƫ van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur afgesloten tussen knooppunt Kerensheide en de grens. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

N50 in beide richtingen: aanbrengen vangrail

Vanwege het aanbrengen van een fysieke rijbaanafscheiding op de N50 bij Kampen is de weg van vrijdag 19:30 uur tot maandag 05:30 uur afgesloten tussen knooppunt Hattemerbroek en Kampen en in de andere rijrichting tussen Emmeloord en Kampen.

Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer lokaal omgeleid. In dit artikel lees je wat we gaan doen en hoe je wordt omgeleid.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.