Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit Hemelvaartweekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Ga je op Hemelvaartsdag of dit weekend de weg op? Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 parallelrijbaan richting Amsterdam: werkzaamheden Leidsche Rijntunnel

Van vrijdagavond 19.30 uur tot maandagochtend 06.00 uur is de parallelbuis van de Leidsche Rijntunnel afgesloten in de richting van Amsterdam. De overige tunnelbuizen blijven open, maar de kans is groot dat het verkeer in de tunnel vanwege drukte gedoseerd moet worden. In dit artikel lees je meer over tunneldoseren. De verbindingsweg in knooppunt Oudenrijn vanaf de A12 naar de A2 Amsterdam is ook dicht.

Doorgaand verkeer kan via de hoofdrijbaan. Het verkeer vanuit Den Haag wordt omgeleid via de A12 en A27. Hier lees je meer over wat we doen in de Leidsche Rijntunnel.

A16 richting Rotterdam: asfalteringswerkzaamheden

Van woensdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur is de A16 dicht tussen de knooppunten Ridderkerk en Terbregseplein. De verbindingsbogen vanaf knooppunt Ridderkerk en tussenliggende opritten Rotterdam-Kralingen (26) en Rotterdam-Centrum (25) zijn ook afgesloten. De hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug is ook dicht.

Voor lokaal verkeer blijft het mogelijk om de Maas over te steken, via de oprit Rotterdam Feijenoord (24) en de afrit Rotterdam Centrum (25). Op de parallelrijbaan van de Van Brienenoordbrug blijft één rijstrook beschikbaar voor dit verkeer.

Het verkeer richting Rotterdam leiden we om via de A15, A4 en A20.

In dit artikel vind je meer informatie over de werkzaamheden op de A16. Er zijn ook livestreams, waarmee je de werkzaamheden kunt volgen.

A27 richting Utrecht: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur is de A27 dicht tussen knooppunt Eemnes en Bilthoven (32). De verbindingsweg in knooppunt Eemnes van de A1 naar de A27 richting Utrecht is ook afgesloten. We voeren meerdere weekenden ter hoogte van knooppunt Eemnes groot onderhoud uit aan de A1 en A27. In deze periode wordt onder andere het asfalt gereinigd en brengen we een verjongingscrème aan op het wegdek.

De omleidingsroutes worden aangegeven op borden langs en boven de weg.

Meer informatie over de werkzaamheden op de A27 vind je hier.

A28 richting Amersfoort: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur zijn er minder rijstroken beschikbaar tussen Utrecht Science Park (2) en Den Dolder (3). Overdag zijn er twee rijstroken beschikbaar en op vrijdag- en zondagavond één rijstrook. Tijdens de werkzaamheden voeren we onderzoek uit naar de paalfundering van de Vollenhovetunnel. Meer informatie over het onderzoek bij de tunnel, vind je in dit artikel.

Het verkeer wordt omgeleid via de A27 en A1.

A59 in beide richtingen: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 22.00 uur tot zaterdag 23.59 uur is de A59 richting Roosendaal dicht tussen knooppunt Hooipolder en Made (32). Van zondag 00.01 uur tot maandag 05.00 uur is de A59 richting Den Bosch dicht tussen de knooppunten Zonzeel en Hooipolder. Er wordt onder andere een nieuwe toplaag aangebracht op het asfalt en we voeren regulier onderhoud uit.

Tijdens de afsluiting richting Roosendaal leiden we het verkeer vanaf knooppunt Hooipolder om via de A27, A58 en A16. Verkeer vanuit Den Bosch richting Roosendaal leiden we om via de A2 en A15 of de N65 en A58. Er zijn ook lokale omleidingen van kracht.

Tijdens de afsluiting richting Den Bosch leiden we om via de A16, A58 en A27 of de A16, N3 en A5. Verkeer met een regionale bestemming wordt lokaal omgeleid.

Wil je weten wat we doen tijdens de afsluiting op de A59? Hier vind je meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.