Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A15 knooppunt Benelux: asfalteringswerkzaamheden

We werken dit weekend rondom knooppunt Benelux. Weggebruikers dienen rekening te houden met een dichte verbindingsweg richting de Beneluxtunnel (A4). Onderstaande afsluitingen gelden voor de volgende data.

Van zaterdag 3 juni 2023 05.00 tot zondag 4 juni 2023 04.00 uur:

  • De verbindingsweg vanuit de Europoort/Botlekbrug (A15) richting Schiedam (A4).
  • De verbindingsweg van de hoofdrijbaan vanuit Ridderkerk (A15) richting Schiedam (A4). Je kunt dus wel via de parallelbaan die kant op (A4).

Van zondag 4 juni 2023 05.00 tot maandag 5 juni 05.00 uur is dicht:

  • Zowel de parallelbaan als de hoofdrijbaan vanuit Ridderkerk (A15) richting Schiedam (A4) is dicht.

Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand verkeer omgeleid via de Van Brienenoordbrug (Ring Rotterdam Oost). Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid.

A29 richting Bergen op Zoom: werkzaamheden Heinenoordtunnel

De Heinenoordtunnel (A29) is van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur in de richting van het zuiden afgesloten. Er worden renovatiewerkzaamheden uitgevoerd en vanwege die reden is de tunnel regelmatig afgesloten.

Verkeer richting de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en N217. Verkeer richting Bergen op Zoom leiden we om via de A16, A17 en A59. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden.

A32 richting Heerenveen: renovatie tunnel

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A32 tussen knooppunt Lankhorst en Meppel-Noord afgesloten vanwege een renovatie van de tunnelbakken bij Meppel. Verkeer wordt vanaf knooppunt Hattemerbroek omgeleid via de N50, A6 en A7. Meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes, kun je in dit artikel lezen.

A76 richting de Belgische grens: werkzaamheden in Belgiƫ

Vanwege werkzaamheden op de Belgische E314 is de A76 richting Belgiƫ van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur afgesloten tussen knooppunt Kerensheide en de grens. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.