Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A6 richting Emmeloord: werkzaamheden Ketelbrug

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is vanwege werkzaamheden aan de Ketelbrug de A6 richting Emmeloord afgesloten tussen Lelystad-Noord en Urk. Weggebruikers worden omgeleid via de A1, A28 en N50. In dit artikel lees je meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes.

A7 richting het westen: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A7 richting het westen bij Sneek afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Verkeer vanuit Joure in de richting van de Afsluitdijk wordt lokaal omgeleid. In dit artikel is meer te lezen over de werkzaamheden.

A20 richting Gouda: asfalteringswerkzaamheden

De A20 richting Gouda is van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur afgesloten tussen Maassluis en knooppunt Kethelplein. Verkeer wordt omgeleid via de N223 en A4. In de andere rijrichting is de linkerrijstrook dicht. Meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroute is in dit artikel te lezen.

A29 in beide richtingen: renovatiewerkzaamheden Haringvlietbrug

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Haringvlietbrug (A29) in beide richtingen van 9 juni 22:00 uur tot vrijdag 4 augustus 23:00 afgesloten. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A59, A17 en A16 en via de N57 en de A15.

In de Hoeksche Waard volgen weggebruikers de omleiding via de N217 en de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is. We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

A73 richting Maasbracht: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 09:00 uur is vanwege werkzaamheden de A73 dicht tussen Boxmeer en knooppunt Zaarderheiken. Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden lokaal omgeleid.

A76 richting de Belgische grens: werkzaamheden in Belgiƫ

Deze werkzaamheden gaan niet door.

A348 richting Doesburg: grootschalige werkzaamheden

De A348 richting Doesburg is van zaterdag 06:00 uur tot zaterdag 13:00 uur vanwege grootschalige werkzaamheden afgesloten. Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden vanaf Westervoort omgeleid via de N338.

N18 richting Varsseveld: asfalteringswerkzaamheden

Van zaterdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur is vanwege asfalteringswerkzaamheden de N18 richting Varsseveld afgesloten tussen Boekelo en Groenlo. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer lokaal omgeleid. Wat we precies doen en op welke tijdstippen de weg dicht is, kun je in dit artikel lezen.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.