Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A12 richting Utrecht: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot zondag 08:00 uur is vanwege werkzaamheden de A12 richting Utrecht tussen knooppunt Maanderbroek en Veenendaal afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de A30, A1 en A28 en via de A50 en A15. In dit artikel lees je meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

A28 richting Zwolle: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 19:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A28 richting Zwolle tussen Assen-West en Assen afgesloten vanwege werkzaamheden. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

A29 in beide richtingen: renovatiewerkzaamheden Haringvlietbrug

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Haringvlietbrug (A29) in beide richtingen van 9 juni 22:00 uur tot vrijdag 4 augustus 23:00 afgesloten. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A59, A17 en A16 en via de N57 en de A15.

In de Hoeksche Waard volgen weggebruikers de omleiding via de N217 en de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is. We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

A32 richting Heerenveen: renovatie tunnel

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A32 tussen knooppunt Lankhorst en Meppel-Noord afgesloten vanwege een renovatie van de tunnelbakken bij Meppel. Verkeer wordt vanaf knooppunt Hattemerbroek omgeleid via de N50, A6 en A7. Meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes, kun je in dit artikel lezen.

A73 in beide richtingen: onderhoud aan Roertunnel

Van vrijdag 21:00 uur tot zondag 09:00 uur moet je op de A73 bij Roermond rekening houden met omleidingen en een langere reistijd. We voeren dan onderhoud uit aan de Roertunnel waarbij de tunnel in beide richtingen dicht is. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

A76 richting de Belgische grens: werkzaamheden in Belgiƫ

Vanwege werkzaamheden op de Belgische E314 is de A76 richting Belgiƫ van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur afgesloten tussen knooppunt Kerensheide en de grens. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

N33 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Tussen vrijdag 19:00 uur en maandag 06:00 uur kan je tussen Assen en Siddeburen geen gebruikmaken van de N33. De weg is dan in beide richtingen dicht voor het uitvoeren van diverse onderhoudswerkzaamheden.

Bij knooppunt Assen wordt het verkeer via de A28 en A7 omgeleid en bij knooppunt Zuidbroek wordt het verkeer via de A7 en N362 omgeleid. Verkeer in de andere rijrichtingen volgt de omleidingen vice versa.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.