Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A10 binnenring: aanleg stiller asfalt

Van vrijdag 23:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A10 binnenring afgesloten tussen de knooppunten Coenplein en Watergraafsmeer afgesloten vanwege de aanleg van stiller asfalt. Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de A10 West. In dit artikel lees je meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroute.

A20 richting Gouda: asfalteringswerkzaamheden

De A20 richting Gouda is van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur afgesloten tussen Maassluis en knooppunt Kethelplein. Verkeer wordt omgeleid via de N223 en A4. In de andere rijrichting is de linkerrijstrook dicht. Meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroute is in dit artikel te lezen.

A29 in beide richtingen: renovatiewerkzaamheden Haringvlietbrug

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Haringvlietbrug (A29) in beide richtingen van 9 juni 22:00 uur tot vrijdag 4 augustus 23:00 afgesloten. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A59, A17 en A16 en via de N57 en de A15.

In de Hoeksche Waard volgen weggebruikers de omleiding via de N217 en de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is. We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

A73 in beide richtingen: onderhoud Swalmentunnel

Van zaterdag 21:00 uur tot zondag 07:00 uur moet je op de A73 bij Roermond rekening houden met omleidingen en een langere reistijd. We voeren dan onderhoud uit aan de Swalmentunnel waarbij de tunnel in beide richtingen dicht is. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

A76 richting de Duitse grens: onderhoudswerkzaamheden

Vanwege onderhoudswerkzaamheden is de A76 richting de Duitse grens van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 21:00 uur dicht tussen de knooppunten Kerensheide en Kunderberg.

A76 richting de Belgische grens: werkzaamheden in Belgiƫ

Vanwege werkzaamheden op de Belgische E314 is de A76 richting Belgiƫ van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur afgesloten tussen knooppunt Kerensheide en de grens. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

N57 Brouwersdam in beide richtingen: dicht voor Concert at Sea

Dit weekend vindt Concert at Sea plaats. Vanwege het evenement is tot zondag 04:00 uur de Brouwersdam (N57) in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de N59. Rondom het festivalterrein kan het gedurende het evenement druk zijn met festivalbezoekers. Houd hier mogelijk rekening met extra reistijd.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.