Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A6 richting Lelystad: afgesloten parallelbaan

Van vrijdag 20:00 uur tot zondag 06:00 uur is vanwege asfalteringswerkzaamheden de parallelbaan van de A6 richting Lelystad dicht tussen knooppunt Gooimeer en de afrit Almere-Stad. Verkeer wordt omgeleid via de Ring N702. De hoofdrijbaan is open. In dit artikel kun je meer informatie lezen over de werkzaamheden en omleidingsroute.

A10 buitenring: aanleg stiller asfalt

Van vrijdag 23:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A10 buitenring afgesloten tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Coenplein vanwege de aanleg van stiller asfalt. Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de A10 Oost, Zuid en West. In dit artikel lees je meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroute.

A16 richting het noorden: werkzaamheden Van Brienenoordbrug

De hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug (A16) is van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur in de richting van het noorden afgesloten, omdat er op de brug werkzaamheden plaatsvinden. Verkeer kan gebruikmaken van de parallelrijbaan.

A29 in beide richtingen: renovatiewerkzaamheden Haringvlietbrug

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Haringvlietbrug (A29) in beide richtingen van 9 juni 22:00 uur tot vrijdag 4 augustus 23:00 afgesloten. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A59, A17 en A16 en via de N57 en de A15.

In de Hoeksche Waard volgen weggebruikers de omleiding via de N217 en de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is. We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

N11 in beide richtingen: werkzaamheden

Vanwege werkzaamheden is de N11 van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 14:00 uur in beide richtingen afgesloten tussen Bodegraven en Alphen aan den Rijn. Tijdens de werkzaamheden worden weggebruikers omgeleid via de A4 en A12. Regionaal verkeer kan omrijden via de N207 en N209.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.