Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A16 richting het noorden: afgesloten parallelbaan

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is vanwege werkzaamheden aan de van Brienenoordbrug de hoofdrijbaan van de A16 richting het noorden dicht tussen de knooppunten Ridderkerk-Noord en Terbregseplein. Verkeer wordt omgeleid via de parallelbaan. Meer over de werkzaamheden is te lezen in dit artikel.

A22 in beide richtingen: werkzaamheden Velsertunnel

Van vrijdag 20.00 uur tot maandag 05.00 uur uur is de Velsertunnel (A22) in beide richtingen afgesloten vanwege werkzaamheden. Weggebruikers worden omgeleid via de A9 en moeten rekening houden met extra reistijd. In dit artikel kun je meer lezen over de werkzaamheden.

A28 richting Hoogeveen: werkzaamheden

Vanwege werkzaamheden is de A28 in de richting van Hoogeveen tussen Fluitenberg en Hoogeveen afgesloten van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd.

A28 richting het noorden: onderhoudswerkzaamheden

Van zaterdag 8 juli 01:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A28 richting het noorden tussen Groningen-Zuid en knooppunt Julianaplein afgesloten vanwege werkzaamheden aan de weg. Verkeer vanuit de richting Hoogeveen wordt bij Assen omgeleid via de N33 en A7. Bij Beilen op de A28 krijgen weggebruikers het advies om via de N381 naar Drachten (A7) te rijden.

A29 in beide richtingen: renovatiewerkzaamheden Haringvlietbrug

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Haringvlietbrug (A29) in beide richtingen van 9 juni 22:00 uur tot vrijdag 4 augustus 23:00 afgesloten. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A59, A17 en A16 en via de N57 en de A15.

In de Hoeksche Waard volgen weggebruikers de omleiding via de N217 en de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is. We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.