Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A10 richting het westen: werkzaamheden Zuidasdok

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A10 richting het westen afgesloten tussen knooppunt Amstel en de oprit S108 UMC vanwege werkzaamheden die onderdeel uitmaken van het project Zuidasdok. Verkeer wordt omgeleid via de de A1, A9 en A10 Noord. Op deze pagina kun je meer lezen over deze werkzaamheden en andere werkzaamheden, die in september gaan plaatsvinden.

A16 richting het noorden: werkzaamheden knooppunt Princeville

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is vanwege onderhoudswerkzaamheden op knooppunt Princeville de verbindingsweg van de A16 vanuit België naar de A58 richting Etten-Leur dicht. Verkeer vanuit Tilburg wordt vanaf knooppunt Sint-Annabosch omgeleid via de A27 en A59. Meer informatie over deze werkzaamheden en de werkzaamheden later deze maand, is hier terug te lezen.

A27 richting Breda: werkzaamheden Merwedebrug

Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de Merwedebrug (A27) richting Breda is van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur op de brug één rijstrook dicht. Omdat er een rijstrook minder beschikbaar is, wordt het meeste verkeer overdag vanaf knooppunt Everdingen omgeleid via de A2 en A59. Meer informatie over de werkzaamheden, die per rijrichting vier tot vijf weekenden duren, is hier te lezen.

A29 in beide richtingen: renovatiewerkzaamheden Haringvlietbrug

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Haringvlietbrug (A29) van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur in beide richtingen afgesloten. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A59, A17 en A16 en via de N57 en de A15.

In de Hoeksche Waard volgen weggebruikers de omleiding via de N217 en de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is. We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

A67 richting Eindhoven: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A67 richting Eindhoven vanwege onderhoudswerkzaamheden afgesloten tussen knooppunt Zaarderheiken en Panningen. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A73 en A2. In dit artikel is meer te lezen over de werkzaamheden en de omleidingsroute.

N33 in beide richtingen: werkzaamheden

Vanwege werkzaamheden is de N33 tussen Delfzijl en knooppunt Zuidbroek in beide richtingen dicht van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 23:00 uur. Verkeer wordt vanaf de knooppunten Assen en Zuidbroek omgeleid.

N50 richting Zwolle: onderhoudswerkzaamheden

De N50 richting Zwolle is van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur afgesloten tussen knooppunt Emmeloord en Kampen-Noord vanwege onderhoudswerkzaamheden. Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden vanaf knooppunt Emmeloord omgeleid via de A6, N711 en 307.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.