Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A9 richting Amsterdam: aanleg bypass

Van vrijdag 17 februari 20:00 uur tot maandag 20 februari 05:00 uur is de A9 richting Amsterdam tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht afgesloten vanwege de aanleg van een bypass. Zaterdagavond en -nacht is de weg in beide richtingen dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2 en vice versa. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden en de omleiding.

A29 richting Bergen op Zoom: werkzaamheden Heinenoordtunnel

De Heinenoordtunnel (A29) is van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur in de richting van Bergen op Zoom afgesloten. Er worden renovatiewerkzaamheden uitgevoerd en vanwege die reden is de tunnel regelmatig afgesloten. Zo is de tunnel in de nacht van donderdag op vrijdag tussen 22:00 uur en 05:00 uur ook al dicht. Vrijdag overdag is de tunnel open voor verkeer. Verkeer richting de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A15, A16 en N217. Verkeer dat richting Zierikzee wil, wordt omgeleid via de A15, A16, A17 en A59. In dit artikel lees je wanneer de tunnel nog meer dicht is in februari en wat je deze maand kunt verwachten.

Update 20 februari: Vanwege uitgelopen werkzaamheden is de tunnel ook op maandagochtend nog afgesloten. Naar verwachting is de tunnelbuis om 16:00 uur weer geopend. Bekijk hier de actuele verkeersinformatie.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.