Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 richting Eindhoven: onderhoud aan asfalt

We voeren van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur onderhoud uit aan het asfalt. Dit doen we tussen knooppunt Het Vonderen en afrit Nederweert (39). Houd rekening met een wegafsluiting en extra reistijd die op kan lopen tot 30 minuten.

Vanaf knooppunt Het Vonderen leiden we weggebruikers om via de A73. Zij volgen de borden Venlo en vanaf knooppunt Zaarderheiken kun je de de A67 op naar Eindhoven. Hier vind je meer informatie over de werkzaamheden en afsluitingen.

A9 in beide richtingen: werkzaamheden voor het verbreden van de weg

We zijn druk bezig op de A9 en dit weekend gaat we door tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. De weg is hier in beide richtingen dicht. We leiden het verkeer om via de zuidkant van Amsterdam. Dat is via de A2, A10, A4 en vice versa.

De afsluiting geldt van vrijdagavond 20:00 uur tot maandag 05:00 uur en de extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. Via verschillende live camera’s heb je zicht op het traject. Hier vind je meer informatie over de werkzaamheden en het project.

A12 richting Utrecht: asfalteringswerkzaamheden

Zondag starten we om 22:00 uur met de werkzaamheden tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn. We leggen hier in juni nieuw (en stiller) asfalt aan om nog grotere hinder te voorkomen in de toekomst. Er zijn komende maand verschillende rijstroken dicht en ook zijn er meerdere volledige wegafsluitingen.

Zondagavond 2 juni 22:00 uur tot maandagavond 05:00 uur vindt er een nachtafsluiting plaats. Ook de dagen erna zijn er verschillende (nacht)afsluitingen. In de video hieronder leggen we het uit. Alle informatie over de werkzaamheden en afsluitingen lees je in dit artikel. Houd komende weken rekening met extra reistijd richting Utrecht die op kan lopen tot meer dan een uur.

Tekst gaat verder onder de video

A20 richting Hoek van Holland: onderhoud- en herstelwerkzaamheden

In mei en juni voeren we onderhoud uit aan de A20. We gaan aan de slag met herstelwerkzaamheden aan de fundering van twee portalen én er vinden asfalteringswerkzaamheden plaats. Van vrijdagavond 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A20 richting Hoek van Holland dicht tussen knooppunt Kethelplein en afrit Maassluis (7). De opritten in Vlaardingen gaan vrijdagavond om 21:00 uur al dicht. Doorgaand verkeer leiden we om via de A4, N223 en A20. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten.

Hier lees je meer over de werkzaamheden en omleidingen.

N33 in beide richtingen: grootschalige werkzaamheden

We voeren onderhoudswerkzaamheden uit op de N33. De weg is van vrijdag 19:00 uur tot zondag 11:00 uur in beide richtingen dicht tussen knooppunt Assen en Siddeburen. Het verkeer richting Delfzijl leiden we vanaf knooppunt Assen om via de A28 en A7. Vanaf knooppunt Zuidbroek wordt het verkeer via de A7 en lokaal via de N362 omgeleid.

Verkeer vanuit Siddeburen richting Assen kan omrijden via de N387, A7 en de A28. We verwachten dat je ongeveer 10 tot 30 minuten extra reistijd hebt door de werkzaamheden.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.