Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A13 richting Den Haag: werkzaamheden verbinding A16

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A13 richting Den Haag dicht tussen knooppunt Kleinpolderplein en Delft. Er wordt dan gewerkt aan de aansluiting van de A16 op de A13.

In de toekomst rijdt doorgaand verkeer vanaf knooppunt Terbregseplein over een verbindingsboog richting de A13. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A4. In dit artikel lees je meer informatie over de werkzaamheden.

A27 richting Almere: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we tussen knooppunt Eemnes en de afrit Zeewolde diverse onderhoudswerkzaamheden uit aan de A27 richting Almere. Verkeer wordt omgeleid via de A1 en A6. Meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroute, vind je in dit artikel.

A29 in beide richtingen: renovatiewerkzaamheden Haringvlietbrug

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Haringvlietbrug (A29) in beide richtingen tot vrijdag 4 augustus 23:00 afgesloten. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A59, A17 en A16 en via de N57 en de A15.

In de Hoeksche Waard volgen weggebruikers de omleiding via de N217 en de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is. We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

A32 richting Heerenveen: renovatie tunnelbakken

De A32 is van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur in de richting van Heerenveen afgesloten tussen knooppunt Lankhorst en Meppel vanwege de renovatie van tunnelbakken. We adviseren weggebruikers om rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. In dit artikel kun je meer informatie vinden over de werkzaamheden.

A73 richting Venlo: werkzaamheden Roer- en Swalmentunnel

Vanaf vrijdag 21:00 uur tot vrijdag 4 augustus 21.00 uur zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden de Roer- en Swalmentunnel (A73) in de richting van Venlo dicht. Verkeer wordt lokaal omgeleid. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een zomerperiode van groot onderhoud. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

N7 richting Drachten: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur is de Zuidelijke Ringweg Groningen (N7) richting Drachten tussen Groningen-Centrum op de A28 en Groningen-West op de N7 afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Het verkeer op de N7 uit de richting vanuit Hoogezand en weggebruikers die op de A28 vanuit Assen komen, worden grootschalig omgeleid.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.