Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A10 richting het westen: werkzaamheden Zuidasdok

Van zaterdag 22:00 uur tot zondag 06:00 uur is de A10 richting het westen afgesloten tussen knooppunt Amstel en de afrit Amsterdam-Oud Zuid vanwege werkzaamheden aan het project Zuidasdok. Verkeer wordt omgeleid via de A1 en A9 of via de buitenring (A10). Op deze pagina kun je meer lezen over deze werkzaamheden en andere werkzaamheden, die in september gaan plaatsvinden..

A28 richting Groningen: asfalteringswerkzaamheden

Vanwege asfalteringswerkzaamheden is van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur de A28 richting Groningen dicht tussen Haren en knooppunt Julianaplein. Verkeer wordt bij Meppel omgeleid via de A32 en A7. Weggebruikers vanaf Beilen of Assen krijgen het advies om om te rijden via de N381/A7 en N33. Meer informatie over de werkzaamheden, vind je op deze pagina.

A29 in beide richtingen: renovatiewerkzaamheden Heinenoordtunnel

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Heinenoordtunnel (A29) tot 1 september in beide richtingen afgesloten. Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand (vracht)verkeer omgeleid via de A17, A16 en A15 of via de A15 en N57 en vice versa. Lokaal verkeer van en naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is.

We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

A73 in beide richtingen: werkzaamheden Roer- en Swalmentunnel

Van vrijdag 25 augustus 21.00 uur tot maandag 28 augustus 06.00 uur zijn de Roer- en Swalmentunnel in beide richtingen dicht vanwege onderhoudswerkzaamheden. Verkeer wordt lokaal omgeleid. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een zomerperiode van groot onderhoud. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

N7 in beide richtingen: werkzaamheden

Tot 1 september is de Zuidelijke Ringweg Groningen (N7) in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Euvelgunne en Groningen-Zuidoost. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid. Op deze website kun je meer informatie vinden over de werkzaamheden en omleidingsroutes.

N59 in beide richtingen: plaatsing vangrail

Tot 1 september is de N59 in beide richtingen dicht vanwege werkzaamheden. Om de N59 veiliger te maken en de kans op ernstige ongelukken te verkleinen plaatst de provincie Zuid-Holland een vangrail tussen beide weghelften van de N59. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is de weg tussen de afrit Den Bommel en knooppunt Hellegatsplein in beide richtingen dicht.

Verkeer wordt omgeleid via de A17, A16 en A15 of via de A15 en N57 en vice versa. Lokaal verkeer van en naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is. De werkzaamheden zijn bewust gepland in combinatie met de afsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Meer over deze gecombineerde werkzaamheden, lees je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.