Nieuws

Verschillende grootschalige wegwerkzaamheden in zomervakantie

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Verkeer moet de komende weken op verschillende plekken rekening houden met ernstige verkeershinder door wegwerkzaamheden. Zo werken we onder meer aan de randweg Eindhoven (A2/N2) en op de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn. We hebben de belangrijkste werkzaamheden voor je op een rijtje gezet.

Randweg Eindhoven A2/N2

Tussen 28 juli en 22 augustus 2022 verwachten we op de A2/N2 in Eindhoven ernstige verkeershinder vanwege de bouw van een tunnel. Reis je in die periode via Randweg Eindhoven, houd dan rekening met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Tijdens de werkzaamheden zijn tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide minder rijstroken beschikbaar. Wat we precies doen, lees je hier.

Tekst gaat verder onder het filmpje.

Werkzaamheden rondom Arnhem

Rondom de IJsselbrug is er een gewijzigde verkeerssituatie. Dit komt door onderhoudswerkzaamheden Meer informatie over deze werkzaamheden, zijn hier te vinden. Tot 10 september is daarnaast de John Frostbrug in Arnhem in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en een langere reistijd. Verkeer wordt omgeleid via de N325 of de Nelson Mandelabrug In dit artikel lees je meer informatie over de werkzaamheden.

A50 Arnhem richting Apeldoorn

Van 5 augustus tot 22 augustus is de A50 richting Apeldoorn tussen de knooppunten Waterberg en Beekbergen afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Verkeer vanuit Arnhem en Nijmegen in de richting van Apeldoorn wordt omgeleid via de A12, A30 en de A1.

Weggebruikers in de richting van Twente of de Achterhoek rijden via de A12 en A18/N18. De extra reistijd bedraagt minimaal dertig minuten. Meer informatie is terug te vinden in dit artikel.

Tekst gaat verder onder het filmpje.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote wegwerkzaamheden kun je in een file terechtkomen. Je doet er daarom goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.