Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A10 richting het oosten: werkzaamheden Zuidasdok

Tot maandagochtend 14 augustus is een deel van de A10 Zuid en de A4 in de richting van het oosten dicht vanwege werkzaamheden, die deel uitmaken van het project Zuidasdok.

Tijdens deze acht dagen zijn de A4 en A10 Zuid dicht van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd, die kan oplopen tot een uur. In dit artikel kun je meer informatie vinden over de werkzaamheden.

A29 in beide richtingen: renovatiewerkzaamheden Heinenoordtunnel

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Heinenoordtunnel (A29) tot 1 september in beide richtingen afgesloten. Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand (vracht)verkeer omgeleid via de A17, A16 en A15 of via de A15 en N57 en vice versa. Lokaal verkeer van en naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is.

We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

A73 richting Venlo: werkzaamheden Roer- en Swalmentunnel

Tot vrijdag 25 augustus 21.00 uur zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden de Roer- en Swalmentunnel (A73) in de richting van Maastricht dicht. Verkeer wordt lokaal omgeleid. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een zomerperiode van groot onderhoud. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

N7 in beide richtingen: werkzaamheden

Tot 1 september is de Zuidelijke Ringweg Groningen (N7) in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Euvelgunne en Groningen-Zuidoost. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid. Op deze website kun je meer informatie vinden over de werkzaamheden en omleidingsroutes.

N59 in beide richtingen: plaatsing vangrail

Om de N59 veiliger te maken en de kans op ernstige ongelukken te verkleinen plaatst de provincie Zuid-Holland een vangrail tussen beide weghelften van de N59. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is de weg tussen de afrit Den Bommel en knooppunt Hellegatsplein in beide richtingen dicht.

Verkeer wordt omgeleid via de A17, A16 en A15 of via de A15 en N57 en vice versa. Lokaal verkeer van en naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is. De werkzaamheden zijn bewust gepland in combinatie met de afsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Meer over deze gecombineerde werkzaamheden, lees je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.